en favorit till middag
En fläskfile (ca 500-600 gram)
purjolök
vitlök
grädde (2.5 dl)
matlagningsgrädde (en större, vet inte hur mycket det är, 5 dl kanske?)
soya
salt & peppar
champinjoner om ni gillar det
2 tsk mjöl
okej, börja med att skära köttet i små bitar, ni väljer ju själva hur ni vill ha dom.
fräs sålänge vitlök och purjolök (så mycket som ni vill ha av varje, tunna skivor purjo och jag brukar ta 2 vitlöksklyftor) låt det bli mjukt på svag värme i smör. lägg sen i köttet och stek det. Tillsätt sen grädde och matlagningsgrädde, låt det koka ihop en stund. vill ni ha svamp i så torrsteker ni den i en annan stekpanna på låg värme nu.
häll i soya, salt och peppar, gå på känsla.
häll i svampen och möjligtvis lite mjöl om såsen är för lös (den blir tjock när den kokat ett tag)
vänd ner i er kokade pasta eller gör vad ni vill, ÄT för den är god
Bilden är från en annan gång vi ätit den här rätten, sitter nu på bussen hem och fantiserar om hur gott det kommer bli med mat sen, är sååå hungrig